Tehnologia a intrat intr-un fel de tornadă. În care, fiecare descoperire accelerează și generează alte descoperiri, într-un timp mult mai scurt. Datorită internetului și a numărului tot mai mare de oameni conectați.

În următorii 10 ani, tehnologia va avansa atât de repede încât, în 2030, o să ne fie destul de greu să ne imaginăm lumea așa cum este ea azi. Schimbarea nu va fi însă doar din punct de vedere tehnologic. Totul se va schimba! De la geografia planetei, transport, climă, psihologia maselor până la modul în care ascultăm muzică.

În primul rând, fiecare om de pe această planetă, va cunoaște importanța încălzirii globale. O va simți pe propria piele. Din nefericire, se simte deja. Nici dacă reducem mâine, emisiile de carbon la zero. Tot vor trece câțiva ani buni până când planeta se va recupera.

Suprapopularea este inevitabilă, datorită creșterii duratei de viață până spre 100 de ani în următoarea decadă. În condițiile în care acum este de puțin peste 70 de ani la nivel mondial. Tehnologia va avea un merit deosebit și aici. Combinația dintre medicină și robotică, va duce la rezultate uimitoare. Nanoboții vor fi folosiți pentru tratarea bolilor. 

Suprapopularea,  va duce transportul in aer, deja sistemul 2D este depășit. Ne va împinge către a căuta resurse înafara planetei noastre.

Se va continua eliminarea granițelor (asta face UE). Probabil în 15 - 20 de ani, nu vor mai exista naționalități și se va folosi aceeași monedă electronică peste tot în lume. Nu! Aceasta monedă, foarte probabil, nu va fi Bitcoin și niciuna din variantele existente azi.  

Vor apărea noi soluții la suprapopularea planetei și la încălzirea globală. Foarte probabil planeta Marte va deveni accesibilă chiar din acest an, dacă misiunea SpaceX 2020 reușește. Creșterea Oceanului Planetar, va duce la relocarea de orașe întregi. Extinderea populației va avea loc în înaltime și sub apă.

Faptul că vom călători în spațiu, apare deja pe multe agende. Va fi scump, dar va fi. Rămâne de văzut, cât de curând o să putem locui înafara planetei. Probabil după 2030.

Robotul va înlocui omul în multe circumstanțe. O să vedem asta în următorii 5 ani.

Inteligenta artificială va controla sistemele. Oamenilor, nu le va rămâne decât să supravegheze moralitatea deciziilor. (Cel puțin va deveni ceva uzual)

Totul va fi conectat cu noi, ”The Internet of Things”. Iar când zic că totul va fi conectat cu noi, ma refer la noi, nu la telefoanele mobile. Internetul 5G împreună cu diferite tipuri de implanturi vor accelera multe procese. Tehnologia de Blockchain, internetul 5G și inteligența artificială există deja. Acuma se lucrează la sinergia lor. Cine cunoaște potențialul lor, își dă seama repede ce înseamnă ele combinate. 

Drumul de la gând la rezultat va deveni atât de scurt, încât va rămâne puțin loc pentru minciună, manipulare, egocentrism și teatru ieftin. (Asta poate dura mai mult de 10 ani, dar urmează oricum) Gândirea umană va avea nevoie de adaptare și se va adapta. Realitatea virtuală și realitatea augmentată vor deveni uzuale, cum este în ziua de azi telefonia. Vom putea reproduce realitatea din confortul propriului cămin. Tehnologia va ajunge, din paradoxul care era acum câțiva ani, realitate. Iar realitatea de azi cu religie, politică și bani, va ajunge paradox.

Evoluția accelerează atunci când informația circulă instant. Apropo de asta, o să aflăm probabil în acești 10 ani, că timpul se poate ”îndoi”.

Nu știu cât de aproape sunt de adevăr, rămâne de văzut.

 Cei care sunt cu un pas înainte, vor conduce. Cei care înteleg, se vor adapta. Restul...